Uniorjev družinski dan: šport, zabava in povezovanje na Rogli

Objavljeno: Novice, Za medije

Uniorjev Družinski dan: šport, zabava in povezovanje na Rogli

Minulo nedeljo, 23. junija 2024, je delniška družba UNIOR uspešno izvedla svoj tradicionalni Uniorjev družinski dan na Rogli. Dogodek, ki je vsako leto deležen velikega obiska, je tudi tokrat povezoval z mnogimi aktivnostmi okoli 1550 zaposlenih, njihove družine ter Uniorjeve upokojence in štipendiste.

Prvič je na Uniorjevem družinskem dnevu, kot predsednik uprave družbe UNIOR d.d., spregovoril Robert Vuga, ki je vodstvo družbe prevzel s prvim junijem 2024.

Izrazil je zavedenje velike odgovornosti, ki mu je bila zaupana ob prevzemu vodenja podjetja. Posebej je poudaril pomen dela vseh zaposlenih ne glede na delovno mesto, s posebnim spoštovanjem pa omenil kovače. Potrdil je tudi svoje zadovoljstvo z odličnim sodelovanjem s svojim sodelavcem, članom uprave Brankom Bračkom ter zagotovil, da bosta vso energijo, znanje in izkušnje usmerila v razvoj in rast Skupine Unior.

S športnimi udejstvovanji gradimo zdravo skupnost podjetja

Zgodaj zjutraj, ob 6. uri, se je 94 pohodnikov zbralo pri družbi UNIOR d.d. in se podalo na pot proti Rogli. Spremljalo jih je lepo vreme in dobra volja, kar je obetalo prijeten začetek dneva.

Ob 9. uri so se na Rogli začela športna tekmovanja v nogometu in odbojki, kjer so se med seboj pomerile ekipe zaposlenih. Sledilo je tekmovanje v odbojki ob 11.30 uri, ki je prav tako pritegnilo veliko pozornosti. Tekmovalci so pokazali izjemno športnost duha in borbenost, gledalci pa so navdušeno navijali za svoje favorite.

Ob 11. uri je potekal start Uniorjevega teka, ki se ga je udeležilo 125 tekačev različnih starosti iz vse Slovenije. Družba s ponosom že 10. leto podpira Uniorjev tek za zdravo prihodnost, ki ga tudi letos.,  organiziramo skupaj s snovalci Konjiškega maratona. Delniško družbo UNIOR je zastopalo 7 sodelavcev. Uniorjev tek je uradno odprl član uprave družbe Branko Bračko, ki je tekačem zaželel uspešen tek in veliko užitkov.

Spremljajoče aktivnosti za odrasle in otroke

Za dobro vzdušje je poskrbel S.O.S kvintet. Spremljajoči program je zajemal tudi predstavitev lokalnih ponudnikov, ki so se osredotočili na zdravju prijazno hrano in izdelke ter varno delo. Obiskovalci so imeli priložnost spoznati različne lokalne pridelovalce in njihove produkte, kar je dogodek naredilo še bolj zanimiv in poučen.

Obiskovalci so uživali v degustacijah, praktičnih prikazih in koristnih nasvetih ter odnesli domov nova znanja o zdravem načinu življenja in pomembnosti podpore lokalnih pridelovalcev: Društvo zeliščarjev Smetlika Zreče, Čebelarstvo Žvikart Slovenske Konjice, Majnika – zeliščni vrt in kmetija Žiče, Zadruga Konopko – zadruga za razvoj trajnostne pridelave in predelave konoplje Frankolovo, Hiška pohorskih dobrot – Pašna skupnost Rogla, in Zavod za gozdove – varnost in zdravje pri delu v gozdu.

Zdravstvena delavnica Centra za krepitev zdravja Slovenske Konjice je na Rogli ozaveščala na različnih področjih. Ob uporabi avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED) so se udeleženci lahko naučili osnovnih tehnik, ki lahko rešijo življenje v primeru srčnega zastoja. Izvajala je meritve krvnega tlaka in samopregledovanje dojk. Obiskovalci so lahko preverili svoje vrednosti in se posvetovali s strokovnjaki o morebitnih tveganjih za visok krvni tlak. Posebna pozornost je bila posvečena tudi samopregledovanju dojk in mod na modelih, kjer so se udeleženci naučili pravilne tehnike za zgodnje odkrivanje morebitnih sprememb. Ozaveščanje je vključevalo tudi SVIT program, kjer je bil predstavljen namizni model debelega črevesja. S prikazom ščetkanja zob na modelu so lahko obiskovalci opazovali pravilno tehniko ščetkanja.

Posebno pozornost smo namenili tudi aktivnostim za otroke, ki so se lahko sprostili in uživali v pihanju balonov, risanju, skakanju na igralu in tatujih.

Uniorjev družinski dan je ponovno dokazal, kako pomembni so takšni dogodki za povezovanje zaposlenih in njihovih družin ter za krepitev timskega duha. Prav zaposleni so najpomembnejši del podjetja, saj s svojo predanostjo, znanjem in delom ustvarjajo uspehe in napredek. Takšni dogodki ne le, da krepijo vezi med sodelavci, temveč tudi spodbujajo občutek pripadnosti in skupnosti, kar je ključnega pomena za dolgoročni razvoj podjetja. Veseli smo, da lahko skupaj ustvarjamo prijetno in spodbudno delovno okolje, kjer vsak posameznik prispeva k skupnim ciljem in dosežkom.