V Uniorju smo skrb za zaposlene tesno vpletli v vsa naša poslovna načrtovanja. Kot največji zaposlovalec v regiji in eden večjih v državi ter kot gospodarski subjekt, ki bistveno prispeva in oblikuje tukajšnje življenje, se namreč zavedamo, da z vlaganjem v zaposlene ne izpričujemo le odgovornosti do sodelavcev, temveč tudi posebno skrb za kakovost delovnega življenja.

Varnosti na delovnem mestu namenjamo posebno pozornost in jo nenehno izboljšujemo. Poleg tega naše sodelavce na različne načine nenehno ozaveščamo in spodbujamo k zdravemu načinu življenja.

Bdimo nad požarno var­nostjo ter preventivno izvajamo evakuacijske vaje v primeru požara in drugih izrednih dogodkov.

Razvili smo program varnosti in promocije zdravja pri delu. Ta obsega obravnavanje nezgod pri delu, proučevanje bolniške odsotnosti, vse pomembne ugotovitve, ocene tveganja in ergonomije delovnih mest, zakonske in druge zahteve, tehnološke vidike delovanja posameznih procesov, poročila oziroma mnenja medicine dela.

Nudimo številne ugodnosti in nenehno skrbimo za kakovostne medosebne odnose. Spodbujamo ustvarjalnost in inovativnost.

Za dobro zdravje in medsebojne odnose poskrbimo na raznovrstnih športnih in kulturnih dogodkih, organiziramo preventivne, rekreativne in družabne programe. Tudi našim upokojencem omogočimo druženja.

Počitniške kapacitete

Za preživljanje dejavnega oddiha v idili vseh letnih časov so našim zaposlenim na voljo bungalovi na Rogli, v poletni sezoni pa počitniške kapacitete v Portorožu in Biogradu. Zaposleni lahko dobijo različne popuste in se odločijo za obročno odplačevanje.

Športno društvo UNIOR

Zaposleni in njihovi otroci kot člani Športnega društva Unior uživajo v rekreaciji v različnih športnih dejavnostih. Nudimo jim tudi veliko ugodnosti turističnih storitev.

Tradicionalni veleslalom zaposlenih

Prav tako že vrsto let organiziramo Uniorjeve zimske družinske igre na Rogli ter tekmovanja v veleslalomu ženskih, moških in otroških kategorij. Takrat zaposleni še posebej uživajo in se družijo v zimski idili na Rogli!

 

Uniorjev družinski dan na Kovaškem pikniku

Tradicionalno, že vrsto let, 1. konec tedna v juliju Unior za vse zaposlene organizira Kovaški piknik, ki je namenjen Uniorjevim družinam. Na pestrem, zanimivem dogajanju na Rogli si lahko prav vsak najde svoj kotiček, športni, kulturni ali animacijski. Za veselo povezovanje vedno poskrbi posebej izbran ansambel. Zaposleni in otroci se lahko vključujejo v razne športne, zabavne in druge igre. Dobro je poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo. Posebno pozornost namenjamo tudi spoznavanju jedi Okusov Rogle.

Uniorjeva tekaška skupina

Unior združuje svoje zaposlene tudi s posebej organiziranimi tekaškimi dejavnostmi: tekaškimi treningi, pri katerih se zaposleni rekreirajo, tekaški entuziasti pa se udeležujejo Uniorjevega teka na Rogli, Konjiškega maratona z dušo in ostalih slovenskih maratonov.

Vlagamo v znanje

Sodelavci podjetja Unior imajo možnost graditi svoje kompetence, vlagati in nadgrajevati svoje znanje na Poslovni šoli Unior in se udeleževati brezplačnih usposabljanj. Nenehnemu vlaganju in razvoju kompetenc namenja Unior posebno pozornost. Zelo poudarjamo usposabljanja, namenjena zdravju in varnosti pri delu.

Ustvarjamo in inoviramo

V Uniorju je posebna vrednota inoviranje, zato v Uniorju pripravljamo brezplačne dogodke, na katerih se lahko zaposleni preizkusijo v ustvarjanju in inoviranju.