Požar v obratu Kovačnica v Zrečah

Objavljeno: Novice, Javne objave, Za delničarje, Za medije

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba UNIOR d.d., Kovaška cesta 10, 3214 Zreče, (v nadaljevanju: UNIOR d.d.), objavlja naslednje sporočilo:

Včeraj (18. 6. 2024) popoldan je v družbi UNIOR d.d. v obratu Kovačnice v Zrečah prišlo do požara. Pretrgala se je visokotlačna cev s hidravličnim oljem, kar je v dotiku z vročimi izdelki povzročilo požar. Delavci so se odzvali odgovorno in v skladu s predpisi ter alarmirali 112. Vodje so vse zaposlene iz območja nezgode takoj evakuirali.

Zaposleni in gasilci PGD Zreče, PGD Gorenje, PDG Stranice in PDG Vitanje so takoj in učinkovito pristopili, pogasili požar ter preventivno pregledali delovno okolje. Po do sedaj znanih podatkih gre za dogodek, ki ni vplival na zdravje ljudi in ni zaznati škodljivega vpliva na okolje. Poškodovanih v dogodku ni bilo. Vse pristojne službe so bile o dogodku pravočasno obveščene.

Po natančno opravljenem pregledu, bomo, skladno z ugotovitvami, pristopili k potrebnim sanacijskim in organizacijskim ukrepom.

Gasilcem vseh enot se zahvaljujemo za takojšnjo pomoč in za hitro ter učinkovito ukrepanje.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe UNIOR d.d., www.unior.si najmanj 5 let od datuma objave.

UNIOR d.d.
Uprava družbe

Datum: 19. 6. 2024