40. letnica Uniorjevega obrata Stari trg

Objavljeno: Novice, Za medije

Danes smo v Starem trgu ob Kolpi obeležili 40. letnico obrata, ki je pomemben del našega programa Ročnega orodja in zaposluje 36 sodelavcev, pretežno domačinov. Še posebej smo veseli, da so se današnje slovesnosti poleg zaposlenih udeležili tudi naši upokojeni sodelavci, ki so omogočili začetke obrata Stari trg. S svojim prihodom nas je počastil tudi Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj, ki je v nagovoru poudaril izjemen gospodarski in družbeni pomen Uniorjevega obrata Stari trg za občino. 

Darko Hrastnik, predsednik uprave UNIOR, d.d., je na današnji slovesnosti poudaril, da je obrat Stari trg lepa zgodba o sodelovanju in  družbeni odgovornosti, ki jo je Unior od nekdaj živel. Jože Butala, tedanji tehnični direktor Petrola, je namreč leta 1980, ko je bila brezposelnost v Beli krajini pereč problem, navezal stike s tedanjim generalnim direktorjem Uniorja, Marjanom Osoletom. Dogovorila sta se, da Unior postavi obrat v Starem trgu in tako pomaga krajanom do zaposlitve, Zreče pa so dobile bencinsko črpalko. »V Uniorju smo ponosni, da smo Staremu trgu omogočili gospodarski utrip, ljudem pa zaposlitve,« je poudaril predsednik uprave in se zahvalil Petru Madroniču, ki je obrat vodil od ustanovitve pa vse do leta 2011 ter Francu Fortunu, ki je vodenje Uniorjevega obrata v Starem trgu prevzel pred dvanajstimi leti. »Ponosen sem na ekipo sodelavcev, ki s svojim strokovnim delom in predanostjo omogočajo, da so Uniorjeva orodja širom po svetu simbol kakovosti in zanesljivosti,« je dejal Darko Hrastnik, predsednik Uprave.

Danilo Lorger, direktor programa Ročnega orodja, je pohvalil delavnost, vztrajnost, inovativnost in pripadnost sodelavcev ter njihovo pripravljenost za sodelovanje: »Znajo in zmorejo sodelovati. Ne le zato, ker tukaj druge možnosti ni, ampak predvsem zato, ker so to topli, srčni ljudje, ki jim ni nič težko. Zato lahko v tem obratu razvijamo nova specialna orodja - ker so tako specialni tudi naši sodelavci.« V obratu Stari trg se namreč poleg vodoinštalaterskega orodja povečuje tudi delež specialnih orodij iz kolesarskega in moto programa. 

Slovesnost so s prisrčnim povezovanjem in pesmijo in popestrili učenci OŠ Stari trg ob Kolpi, ki se jim še posebej zahvaljujemo in jim čestitamo za čudovit nastop.