Pridobitev certifikata IRDO strateg-inja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj družbi UNIOR d.d. in sodelavcem je spodbuda in zaveza

Objavljeno: Novice, Za medije

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti je 10. marca v Ormožu podelil šest novih certifikatov za stratege za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj, ki prejemnike zavezujejo k vključevanju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja v ključne upravljavske strukture podjetja. Med prejemniki 4. generacije imetnikov teh certifikatov sta tudi naša sodelavca mag. Uroš Stropnik in mag. Rosana Šuc Ravničan.

V družbi UNIOR d.d. se zavedamo, da smo strateški akter partner razvoja in blaginje v lokalnem okolju ter hkrati del globalne družbe. S svojo vizijo, poslanstvom in dejanji želimo dolgoročno strateško prispevati k blaginji lokalnega okolja oz. trajnostnemu razvoju Slovenije. Zato strateško prepoznavamo priložnosti in tveganja trajnostnega razvoja, podnebnih sprememb ter krožnega gospodarstva. Izobraževanje in pridobitev cerfitikata IRDO Strateg-inja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj, ki sta ga je pridobila mag. Uroš Stropnik, direktor Sektorja za splošne zadeve  in  mag. Rosana Šuc Ravničan, vodja korporativnega komuniciranja in inovacijskih procesov,  je pomembna in dragocena spodbuda, ki nas nadalje zavezuje h krepitvi družbene odgovornost in trajnostnega razvoja.

Mag Uroš Stropnik, direktor Sektorja za splošne zadeve pravi: Zavedamo se naše družbene odgovornosti,zato sistematično in postopoma implementiramo trajnostne elemente v naše poslovne procese. Posebej pomembna je za nas trajnostna zaveza in odgovornost, da uvajamo in živimo trajnostno kulturo na vseh področjih poslovanja ter s tem prispevamo dolgoročnemu razvoju. S svojo vizijo, poslanstvom in dejanji želimo dolgoročno strateško prispevati k blaginji lokalnega okolja oz. trajnostnemu razvoju Slovenije in ostalega okolja, v katerem delujemo.

"Vesela sem, da sem del družbe UNIOR d.d., kjer je trajnost del našega poslanstva. Zavedamo se, da delovanje za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj terja spremembe vedenja in delovanja organizacij in slehernega med nami in da je za to potreben čas. Zato je pomembno, da drug drugega potrpežljivo ozaveščamo in s ključnimi aktivnosti spodbujamo k implementaciji trajnostnega vidika v življenje organizacij in ljudi," je ob pridobitvi certifikata povedala naša sodelavka mag. Rosana Šuc Ravničan,  IRDO strateginja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj.