SID banka, d.d. v družbi UNIOR d.d. financira projekt razvoja novega proizvodnega programa za preoblikovanje aluminija

Objavljeno: Novice, Javne objave, Za delničarje, Za medije

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba UNIOR d.d., Kovaška cesta 10, 3214 Zreče, (v nadaljevanju: UNIOR d.d.), objavlja naslednje sporočilo:

Družba UNIOR d.d. je s SID – Slovensko izvozno in razvojno banko d.d. podpisala pogodbo, s katero je SID banka, d.d. družbi UNIOR d.d. odobrila 12 letno posojilo, s 6 letnim moratorijem na odplačilo glavnice, v vrednosti 5,7 milijona evrov za financiranje razvoja novega proizvodnega programa za preoblikovanje aluminija.

Družba UNIOR d.d. je skladno s poslovnim načrtom in predvideno strategijo pristopila k razvoju novega proizvodnega programa za preoblikovanje aluminija. Uvedba novega programa je na eni strani odziv na v zadnjem času pospešen razvoj električnih in hibridnih vozil, na drugi strani pa odgovor na številne pobude in pridobljena povpraševanja po izdelkih iz aluminija s strani obstoječih kupcev naših proizvodov, ki so najuglednejša podjetja avto industrije.

Celotna investicija za vzpostavitev novega programa na lokaciji obnovljenih obstoječih proizvodnih prostorov v lasti družbe v Vitanju je 13,5 milijona evrov. Financiranje pridobljeno s strani SID banke d.d. je namenjeno financiranju postavitve prve kovaške linije s pripadajočo opremo, katere vrednost znaša 7,6 milijona evrov in bo zaključena v letu 2023. Investicija v drugo kovaško linijo bo izvedena v letih 2025 in 2026. Pričetek serijske proizvodnje nove dejavnosti bo v manjšem obsegu konec leta 2021. Po projekcijah bo z novim programom družba v letu 2027, ko bosta polno obratovali obe kovaški liniji, dosegla  prodajo v višini 17,9 milijona evrov.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe UNIOR d.d., www.unior.si najmanj 5 let od datuma objave.

 

UNIOR d.d.
Uprava družbe