Obisk predsednika državnega sveta Republike Slovenije v družbi UNIOR d.d.

Objavljeno: Novice, Javne objave, Za delničarje, Za medije

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba UNIOR d.d., Kovaška cesta 10, 3214 Zreče, (v nadaljevanju: UNIOR d.d.), objavlja:

Predsednik državnega sveta Republike Slovenije gospod Alojz Kovšca je danes obiskal delniško družbo UNIOR v Zrečah. Sestal se je z upravo družbe UNIOR d.d. in si v kovačnici programa Odkovki s posebnim zanimanjem ogledal prvo popolnoma robotizirano linijo za kovanje. V proizvodnih prostorih se je srečal tudi z zaposlenimi.

Predsednik uprave delniške družbe UNIOR Darko Hrastnik je predsednika Državnega sveta Republike Slovenije seznanil z zgodovino družbe, njenimi dejavnostmi ter z umeščenostjo  družbe v svetovni gospodarski prostor. Predstavil je tudi izzive in posledice koronavirusa na poslovanje Skupine UNIOR. Posebna pozornost je bila namenjena razvojnim načrtom Skupine UNIOR.

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je ob tej priložnosti poudaril, da bomo iz krize lahko izšli le z močnim in uspešnim razvojnim gospodarskim načrtom in da zgolj z ukrepi države  ne bomo uspešni, kot bi si želeli. »Prav zato me veseli, da so slovenska podjetja velikokrat korak pred državo in da se na globalne spremembe hitro in učinkovito odzivajo, kar ste dokazali tudi v podjetju Unior«, je še dodal Kovšca.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe UNIOR d.d., www.unior.si najmanj 5 let od datuma objave.

UNIOR d.d.
Uprava družbe

 

Datum: 10.09.2020