ZAKLJUČENI UNIORJEVI DNEVI INOVIRANJA – ZNANI SO LETOŠNJI NAGRAJENI INOVATORJI!

Objavljeno: Novice, Za medije

Letošnji Uniorjevi Dnevi inoviranja so potekali med 2. in 16. oktobrom. Svoj sklepni del, kjer so predstavili najbolj »nore« ideje, razglasili zmagovalce ter podelili priznanja, so letos praznovali na prav posebnem prizorišču, v Centru Noordung v Vitanju.Izboljšave terjajo sodelovanje ter soustvarjanje. Letos so v Uniorju v ta namen pripravili 36 delavnic, kjer je sodelovalo 192 posameznikov. S skupnim pomislekom so prišli do kar 312 skupnih idej v nastajanju - novih sugestij.

Že vse leto je precej praznično, saj eno najbolj uspešnih slovenskih podjetij letos obeležuje že stoto obletnico obstoja. Četudi se prireditve vrstijo ena za drugo, so Dnevi inoviranja, tista stalnica, ki nemara še najbolje ponazorijo delovanje Uniorja in priseganje na vizijo ter razvoj, kar sta osnovni vodili omenjenega podjetja.

Na zaključni prireditvi, v torek, 15. oktobra 2019, so se v konferenčni dvorani Centra Noordung zvrstili govori predsednika uprave, gospoda Darka Hrastnika, direktorja programa Odkovki, gospoda Roberta Ribiča, direktorja programa Ročno orodje gospoda Danila Lorgerja, direktorja najmlajšega programa – Strojegradnja, gospoda Boštjana Leskovarja ter nosilca dejavnosti in člana uprave, gospoda Branka Bračka. V ospredju pa so bili seveda inovatorji in njihovi predlogi.

Uvodna beseda je pripadla direktorju družbe, gospodu Darku Hrastniku. Uniorjevo pot je ponazoril z Einsteinovimi besedami: »Življenje je kot vožnja s kolesom. Da obdržiš ravnotežje, se je treba premikati.« V Uniorju je prav premik proti drznim ciljem konkurenčna prednost, njihovo pot pa spremlja velika mera drznosti, pronicljivosti ter odločna ekipa. Ta poskrbi, da ideje ne ostanejo le misli na papirju, temveč se zrcalijo v napredku. V nagovoru ni pozabil izpostaviti zbrane družbe, tistih posameznikov, ki so v inovatorskem smislu gonilo podjetja in taistih posameznikov, katerih družba ga navdaja s ponosom. V govoru je izpostavil tudi pomembnost poti od ideje do končnega produkta, poti polne izzivov, ki pa se jih v Uniorju ne bojijo.

Tokratni Dnevi inoviranja so bili namenjeni raziskovanju programov, sektorjev ter izboljšavam, ki jih ideje lahko prinesejo. Rast je mogoča le ob usklajenem delovanju vseh programov, ki jih Unior ima, zato je zbrana družba z veseljem prisluhnila predstavitvam. Te so bile podprte z aplikacijo mentimeter, ki je sodelujočim omogočila aktivno participacijo pri kovanju idej.

Unior ima trenutno tri programe, Odkovki, Ročno orodje ter Strojegradnja. Kot si kronološko sledi njihov nastanek, so se predstavili zbrani družbi.

Najprej je mikrofon prevzel, gospod Robert Ribič, direktor programa Odkovki, govoru pa je sledila prezentacija z navodili, ki so zbrano družbo povabila k premisleku po mentimeter sistemu. Omizja so družno kovala ideje in jih posredovala preko komunikacije po telefonu.

Sledil je govor direktorja programa Ročno orodje, gospoda Danila Lorgerja. Pozdravu je sledil mentimeter njihovega programa in napoved govora predstavnikov najmlajšega programa Strojegradnja. Nekaj uvodnih besed ter povabilo k mentimetru programa Strojegradnja, je zbranim namenil direktor programa, gospod Boštjan Leskovar.

Nagovor je pripravil tudi nosilec razvojnih aktivnosti, gospod Branko Bračko. Poudaril je, da je Unior vizionar in podjetje zavezano razvoju. Zato so razvojne aktivnost najpomembnejši del mozaika. Tehnološke posodobitve ter izboljšave so Uniorjev vsakdan, neprecenljiva pa je tudi povezanost ekip, ki zagotavljajo nadaljnji razvoj. Težave na poti vidi kot izziv in izziva se veseli.

Na tokratnih Dnevih inoviranja so se organizatorji odločili za prav posebno gostjo, dr. Sanelo Banović. Sočutna doktorica je navdušila s predavanjem z naslovom Kaj imata skupnega psihično zdravje in življenjski slog razmišljajočega človeka?

Prireditev je vodila k slavnostni razglasitvi in podelitvi dobitnikov priznanj in nagrad, ki so jo suvereno izpeljali predsednik uprave družbe, gospod Darko Hrastnik, član uprave, gospod Branko Bračko ter gospod Uroš Stropnik, direktor Sektorja za splošne zadeve. 

Letošnji nagrajenci so:

  • g. Vili Močenik– Sektor za splošne zadeve: priznanje in nagrada za 41 prijavljenih sugestij;
  • g.Andrej Cizej – program Odkovki: priznanje in nagrada za 29 prijavljenih sugestij;
  • g.Gregor Kovačec– sektor za splošne zadeve: priznanje in nagrada za 28 prijavljenih sugestij;
  • g. Bojan Naglič, g. Bojan Grm, g. Dušan Vivod, g. Andrej Jevšinek in g. Matjaž Kranc - program Odkovki: nagrada in priznanje za inovacijo s tretjim največjim prihrankom;
  • g. Rudi Horvat in g. Dušan Jereb - program Odkovki in sektor vzdrževanje: priznanje in nagrada za inovacijo z drugim največjim prihrankom;
  • g. Bojan Naglič in g. Andrej Pšeničnik – program Odkovki: priznanje in nagrada za inovacijo z največjim prihrankom;
  • Nagrada za najučinkovitejši in najuspešnejši program/sektor/službo glede množičnega inoviranja je šla v roke programa Ročno orodje
  • Nagrado za največji prispevek k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju je prejel projekt 100 zdravih dni, Si z nami tudi ti?
  • Glavno nagrado za najboljšo noro idejo je prejel g. Dani Kukovič

Ideje vedno pospremi dobra mera radovednosti, zato je bilo sklepno dejanje, voden ogled Centra Noordung, sprejet z zanimanjem in visoko udeležbo.

Kljub zavidljivemu številu – zbranih je bilo kar 110 »norih idej«, ne kaže, da bi Uniorčanom kmalu zmanjkalo idej in zagona, zato z veseljem pričakujemo prihodnje leto.

 

Letošnji Uniorjevi Dnevi inoviranja so potekali med 2. in 16. oktobrom. Svoj sklepni del, kjer so predstavili najbolj »nore« ideje, razglasili zmagovalce ter podelili priznanja, so letos praznovali na prav posebnem prizorišču, v Centru Noordung v Vitanju.Izboljšave terjajo sodelovanje ter soustvarjanje. Letos so v Uniorju v ta namen pripravili 36 delavnic, kjer je sodelovalo 192 posameznikov. S skupnim pomislekom so prišli do kar 312 skupnih idej v nastajanju - novih sugestij.