Unior povabil na ogled proizvodnje

Objavljeno: Novice, Za medije

Unior v teh dneh slavnostno obeležuje svojo stoto obletnico, ki jo je zaznamovala burna, raznolika, predvsem pa dinamična zgodovina. Pametne odločitve, prelomni trenutki in stalno prilagajanje trgu, so krivci, da je Unior danes v samem vrhu slovenskih uspešnih podjetij.

Vzponom in padcem nakljub, ostajata Uniorjeva vpetost v lokalno okolje in družbena odgovornost, v ospredju že vsa ta leta. Z namenom približati svojo dejavnost, so se zato vodilni sredi junija za en dan odločili odpreti svoja vrata za obiskovalce. Več kot tristo obiskovalcev je izkoristilo enkratno priložnost. Na vodenem ogledu so spoznali kovačnico, sinter, obdelovalnici ter program strojegradnje.

Veliko pozornosti sta poželi tudi dve zgodovinski razstavi, ki sta obiskovalcev predavalnicah spretno vodili po stotih letih zanimivih zgodovinskih prelomov v besedi in sliki. Prav posebno doživetje je bil tudi ogled razstave ročnega orodja, ki so ga odgovorni v podjetju na šestih panojih pripravili v obdelovalnicah. Če je bilo legendarno Uniorjevo orodje nekdaj namenjeno predvsem kmetom in obrtnikom, se podjetje Unior s specialističnimi orodji danes usmerja v bolj specifične tržne niše, denimo motorizem, kolesarstvo, delo na višini, popravilo jaht in podobno. Ob jubileju je Unior na trg lansiral posebno izdajo ročnega orodja. Trajnost in skorajda neuničljivost klasičnega orodja pa skrbita, da boste še danes našli kak legendaren, starejši kos orodja v delavnici vsakega pravega slovenskega mojstra.

S preglednim zgodovinskim katalogom so odgovorni v Uniorju obiskovalcem ponudili, da delček zgodovine v tiskani obliki odnesejo tudi s seboj.