Naravo Rogle napolnih smeh Uniorjevega družinskega dne

Objavljeno: Novice, Za medije

To nedeljo, 16. junija, je na Rogli potekal že tradicionalni Uniorjev družinski dan, tokrat pod pomenljivim naslovom 100-letnice, Uniorjeve legende. Več kot 3.000 zaposlenih iz podjetja Unior je skupaj s svojimi družinami pobočje Rogle napolnilo s smehom, zabavo in nepozabnim doživetjem. V podjetju Unior pa smo zanje pripravili kopico otroških animacij in pester program, po načelu za vsakogar nekaj. V zgodnjih jutranjih urah so se tako v športnem duhu pomerile ekipe različnih oddelkov podjetja Unior, ki so merile moči v tenisu, nogometu in košarki.

Vse od 11. ure naprej pa so različne lokacije poskrbele za popolno doživetje za družine. Otroški šotor je tako napolnil otroški smeh, saj so najmlajši lahko uživali ob nastopu Ribiče Pepeta, poslušanju Kovaške pravljice, odete v spomine nekdanjega kovaštva, lahko so si poslikali obraz, se naučili kovanja ali izdelali svojo hišo iz Unior orodja. Ob tem je vsem obiskovalcem v znamenju 100-letnega jubileja bila na ogled tudi Uniorjeva razstava Popotovanje skozi čas Uniorja, obogaten z zgodovinskim videom, ki je na klasičen in pristen način orisal pot Uniorja, njegove vzpone, pa tudi padce.

V dopoldanskih urah se je tudi letos na pot pognalo več kot 100 tekačev, na tradicionalnem Uniorjevem 5 km teku. Spregledati pa ni šlo niti tako imenovane Jase zdravja, kjer so se predstavili različni ponudniki za zdrav vsakdan in lepše življenje. Vse od merjenja tlaka, poučnih vsebin o varni vožnji ipd., odetih v zgodbe oziroma legende, kako so za svoje zdravje skrbeli nekoč in kako to počnemo danes.

Osrednji del dogajanja je tokrat potekal v velikem šotoru na parkirišču pri hotelu, kjer so za celodnevno zabavo in druženje poskrbeli prav Čuki, osrednji dogodek pa je navdušil ob 14. uri. Takrat je poleg podelitve nagrad vsem športnim navdušencem potekal tudi slavnostni dogodek, z nagovorom predsednika uprave Darka Hrastnika, nastopom plesnih parov in godbe iz Zreč. Predsednik uprave je ob tem poudaril:

»Zadovoljen, odgovoren, motiviran posameznik ter povezan in uigran kolektiv sta najboljši jamstvi za obstoj in napredek vsakega podjetja. Prav zaradi tega tudi v podjetju Unior stremimo k ustvarjalnemu, proaktivnemu, ambicioznemu in kompetentnemu kadru, ki lahko pripomore k rasti in razvoju družbe. Prav zaradi tega so dnevi, kot je današnji Uniorjev družinski dan, tako za nas kot vas še kako pomembni. Gre namreč za dogodek, ki verjamem da ga mnogi tekom leta že nestrpno pričakujete, saj tovrstno druženje pomeni, da se sodelavci vnovič srečamo na enem mestu, si izmenjamo izkušnje in povemo zgodbe, ki so oblikovale naš vsakdanji delovnik. Temelji naše stoletne poti so zaznamovani z naravnimi danostmi Zreč, kjer je kovaška obrt zasidrana že od nekdaj. Pri Uniorju prisegamo na tradicijo, cenimo znanja, ki se prenašajo iz roda v rod, in skrbimo, da jih dopolnjujemo in nadgrajujemo. Našo doslej prehojeno pot je zaznamovalo nekaj turbulentnih obdobij, a naša jeklena volja in neuklonljivost sta nas vedno gnali, da smo jih uspešno premagali, postali še močnejši in še boljši. Hvala vam za to, drage sodelavke in sodelavci in hvala, da smo lahko tudi z vašo pomočjo iz leta v leto še boljši.«

Celotno dogajanje je svoj vrhunec doseglo prav z odhodom na bližnji stadion, kjer je sledil simboličen razrez jubilejne, 100-letne torte in spominsko obeležje 100-letja na način, da so prav zaposleni s postavijo okrog vrisane stotice tvorili nepozabni podobo stotega jubileja.

Strnjenih misli, nepozabnih spominov in polni vtisov legend so tako sodelavke in sodelavci raznolikih področij podjetja Unior na tisti dan zapuščali Roglo. Stoletje je gotovo zaznamovalo letošnje leto, so se strinjali, mnogi pa bili prepričani, da se vnovič srečamo na Rogli prav prihodnje leto, ko bomo obeležili nov, tradicionalni Uniorjev družinski dan.