100 letnico podjetja UNIOR obeležili s 100 dni zdravja

Objavljeno: Novice, Za medije

Več kot 50 različnih aktivnosti, ki bodo skrbele za zdravje in dobro počutje okrog 1.850 zaposlenih v Uniorju bo v okviru 100-letnice podjetja zaznamovalo prihodnjih 100 dni zdravja. Zavedanje, da delovno okolje vpliva na zdravje zaposlenih, saj v njem preživijo tretjino ali več svojega življenja, je ključnega pomena. Lahko nam pomaga ohranjati zdravje ali pa nam slednjega ogroža in povzroča bolezen. Prav zaradi tega v podjetju Unior velik poudarek namenjajo prav zdravju in vitalnosti svojih zaposlenih.

To dokazujejo tudi statistike preteklih let, saj se več kot 100 različnih športnih in izobraževalnih aktivnosti na tematiko zdravja v Uniorju vsako leto udeležuje več sto sodelavk in sodelavcev. Cilj vseh teh prizadevanj je izboljšanje zdravja, psihofizičnega in socialnega dobro počutja ter predvsem izboljšanje kvalitete življenja. Zdravje je namreč za večino ljudi najvišja vrednota v življenju. Prav zaradi tega v podjetju Unior izredno cenijo pomen zdravja med zaposlenimi, velik napredek in razvoj pa vlagajo tudi v nenehna izobraževanja in ozaveščanje svojih sodelavk in sodelavcev.

V tem letu, ko podjetje Unior praznuje 100 let delovanja, so za zaposlene pripravili prav poseben izziv, ki so ga poimenovali s pomenljivim naslovom: 100 zdravih dni. Si z nami tudi ti?. V 100-ih dneh bodo zaposlenim v podjetju Unior omogočene številne aktivnosti, od predavanj, skupinskih in individualnih vadb, praktičnih prikazov vaj, do drugih meritev zdravstvenih parametrov. Tematike v stotih dneh bodo razdeljene na rekreacijo in šport, zdravo prehrano, stres in dihalne vaje, preventivno skrb zase, vodo, kot ključen element zdrav ipd.

Za vsako sodelavko ali sodelavca, ki se bo udeležil po ene izmed omenjenih aktivnosti, bo uprava podarila en evro. Zbran znesek se bo kasneje namenil prav nadaljni skrbi za zdravje in zdrav duh zaposlenih. Darko Hrastnik, predsednik uprave podjetja Unior, je ob tem povedal:

»Skrb za naše sodelavke in sodelavce je temeljnega pomena tako za razvoj kot napredek našega dela. Prav zdravi in zadovoljni sodelavci so steber, ki nam bo pomagal še naprej pisati uspešno zgodbo podjetja Unior, ob tem pa stremeti k nadaljni stoletni zgodbi. Statistike kažejo, da v kolikor so ljudje tako na kot izven delovnega mesta bolj aktivni, povečujejo posledično tudi svojo produktivnost, predvsem pa za delodajalca zmanjšujejo absentizem iz delovnega mesta. Vse zapisano gre v vsled temu, da so na delovnem mestu zaposleni bolj zbrani, osredotočeni, delo se opravi hitreje in učinkoviteje. Zato bomo vitalnim in zdravja polnim zaposlenim tudi v prihodnje posvečali veliko pozornosti.«

 

Dodatne informacije: