Unior s programom kolesarskega orodja utrjuje položaj v svetovni kolesarski špici

Objavljeno: Novice, Za medije

Team Sky, Trek-Segafredo, Quick-Step Floors Cycling Team in Movistar Team – vse te vrhunske kolesarske ekipe, ki so krojile razplet ravnokar končane francoske pentlje imajo nekaj skupnega. Vse so na letošnji dirki po Franciji osvojile vsaj eno etapno zmago in to, da njihovi mehaniki uporabljajo slovensko orodje iz Zreč.

Unior nadaljnje širi svoj program specializiranega kolesarskega orodja, ob tem pa še bolj tesno sodeluje z ekipami iz prestižne serije World Tour. V sodelovanju z ekipo Sky so tako letos predstavili končno verzijo namenskega stojala za servisiranje cestnih koles, ki ga znamenita ekipa sicer uporablja in preizkuša že dve leti. Stojalo je plod tesnega sodelovanja Uniorjevih razvojnih inženirjev in Skyevih mehanikov, vsem kolesarjem pa bo na voljo letošnjega avgusta. Unior je opremil matične mehanične delavnice vseh štirih omenjenih ekip, in sicer z orodjem, panoji in predalniki, vse pa je narejeno s štajerskimi rokami in stroji.

Uniorjeva tovarniška gorskokolesarska ekipa Unior Tools Team je z letom 2018 dobila novega partnerja in novo ime – po združitvi tovarniškega tekmovalnega programa s kanadskim proizvajalcem koles Devinci se ekipa zdaj imenuje Unior/Devinci Factory Racing. Ekipa sedaj dirka tudi v disciplini enduro in je tako prisotna na tekmovanjih najvišjega nivoja v vseh glavnih disciplinah gorskega kolesarstva, tudi uspehi pa ne izostajajo. Unior je bil tako v letošnji sezoni že na zmagovalnem odru svetovnega pokala.

Poleg udejstvovanja na dirkah je bil ključen projekt zadnjih dveh let tudi izdaja dveh obsežnih priročnikov za servisiranje koles – skupaj tvorita preko 650 strani slikovnih in tekstovnih navodil za vse standarde koles in opreme. Priročnik je izšel v angleškem in francoskem jeziku, v pripravi pa so tudi prevodi v druge svetovne jezike.Priročnika sta pomembna vez za sodelovanje s šolami za kolesarske mehanike. Unior je namreč uradni partner več kot dvajsetih šol z vsega sveta, od Kanade, Belgije, Francije vse do Kitajske in Indije.

V letu 2015 je Unior je sklenil tudi tesno sodelovanje z vodilnim ameriškim proizvajalcem koles Trek Bicycle ter postal glavni dobavitelj orodja in delavniške opreme za projekt Trek Certified Service, s katerim se postavljajo novi standardi kolesarskega servisa.

Prav kombinacija visoko kakovostnega in inovativnega kolesarskega orodja ter zelo široke izbire delavniške opreme iz generalnega progama Uniorjevega kataloga, postavljata Unior pred konkurenco, saj tovrstni asortiment omogoča postavitev celotnih konceptov delavnic in ne samo ponudbo posamičnega orodja.

Trg Združenih držav Amerike je sicer prav poseben za Unior. Največji konkurent na področju kolesarskega orodja je na tem tržišču leta 2008 ustvaril blagovno znamko (»trademark«) »modro kolesarsko orodje« in zaščitil barvo za orodje, ki je povezano s servisiranjem koles. Prodaja kakršnegakoli namenskega kolesarskega orodja v modri barvi – po kateri je seveda značilno prav orodje iz Zreč – je tako prepovedana. Zato je Unior na ta velik in v marsičem vodilni kolesarski trg vstopil z rdeče-oranžno obarvanim kolesarskim orodjem, odzivi kupcev pa so izjemno pozitivni.

Med partnerji Uniorjevega kolesarskega programa so sicer tudi Giant, Decathlon, SRAM, Shimano in druga prestižna podjetja iz kolesarske industrije. Uniorjev program kolesarskega orodja obsega že preko 400 specifičnih, v Sloveniji razvitih in izdelanih, visoko kakovostnih orodij in je na voljo v preko 60 državah sveta.