Delniška družba Unior je prejela Certifikat bonitetne odličnosti razreda A

Objavljeno: Novice, Za medije

Delniška družba Unior je marca 2018 prejela Certifikat bonitetne odličnosti razreda A, ki ga podeljuje Analitična hiša Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun&Bradstreet, ki v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 18-ih evropskih državah.


Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih. Družba UNIOR d.d. po analizah za leto 2017 spada med 12,5 % najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji ter se tako uvršča v visok razred A.

V Sloveniji je v letu 2017 med vsemi 167.703 registriranimi podjetji, bonitetno odličnost doseglo zgolj 21.005 podjetij.

Podjetja, ki izkazujejo bonitetno odličnost, predstavljajo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji, tako strankami, kupci, dobavitelji, kot tudi zavarovalnicami, bankami ter drugimi poslovnimi partnerji. Certifikat je evropsko priznan in razpoznaven. Podjetja z bonitetno odličnostjo poslujejo nadpovprečno, kar pomeni da smo bili v preteklem letu nadpovprečno plačniško podjetje, nismo imeli nobenih blokad računa, hkrati pa pridobljen certifikat napoveduje visoko varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih poslovanja.


Delniška družba Unior s pridobljenim Certifikatom bonitetne odličnosti razreda A s strani Analitične hiše Bisnode, v mednarodnem okolju dodatno utrjuje svoj ugled ter zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju.