Predsednik vlade obiskal UNIOR

Objavljeno: Novice, Za medije

Predsednik vlade Miro Cerar je 10.5.2017 obiskal delniško družbo Unior v Zrečah. Premier se je seznanil z dejavnostmi podjetja, poslovanjem podjetja in z obeti v prihodnje, nato pa si je ogledal del proizvodnje v kovačnici programa Odkovki. Premier si je ogledal tudi Šolsko delavnico, saj je to primer odlične prakse sodelovanja med Uniorjem in Srednjo poklicno in strokovno šolo Zreče.

Predsednik uprave delniške družbe Unior Darko Hrastnik in član uprave Branko Bračko sta predstavila poslovanje Skupine Unior in predsednika vlade seznanila o njenih poslovnih načrtih. Poudarila sta tudi posamezne izzive s katerimi se delniška družba Unior sooča..

Premier dr. Cerar je na srečanju s predstavniki Uniorja izpostavil, da ga zelo veseli uspešno poslovanje Skupine Unior, ki je velik zaposlovalec in izvoznik na nacionalni ravni.
Predsednik uprave delniške družbe Unior je poudaril, da se Unior zaradi dobrega stanja naročil sooča s pomanjkanjem določenih profilov zaposlenih ter z ovirami pri zaposlovanju za deficitarne poklice.

Sicer je Unior zelo ponosen, da se že vrsto let zelo aktivno vključuje v izobraževalni proces, saj pod okriljem Uniorja in v povezavi s Srednjo poklicno in strokovno šolo Zreče deluje šolska delavnica, kjer se praktično poučuje mlade, da bi se usposobili za deficitarne poklice: oblikovalec kovin-orodjar, inštalater strojnih inštalacij in strojni tehnik.

Podjetju Unior je premier dr. Cerar izrekel tudi priznanje za dobro sodelovanje s Srednjo poklicno in strokovno šolo Zreče, s katero imata vzpostavljeno šolsko delavnico, kjer se lahko mladi izobražujejo v praksi. Po njegovih besedah se vlada zaveda pomena sodelovanja izobraževanja in gospodarstva na področju praktičnih znanj, kar spodbuja tudi z ukrepi, med drugim z nedavno sprejetim Zakonom o vajeništvu.