Unior je podprl FIS Svetovni pokal v deskanju na snegu na Rogli

Objavljeno: Novice, Za medije

Rogla, 28.1.2017 - Že peto leto zapored je delniška družba Unior podprla FIS Svetovni pokal v deskanju. Največja motivacija pri odločitvi za podporo je v tem, da Unior želi prispevati k osveščanju o zdravem načinu življenja ter krepiti njihov pozitiven odnos do okolja in športa.

Tako smo na Rogli spet praznovali deskarski praznik – gostili smo namreč najboljše deskarje na svetu, vključno z našimi vrhunskimi tekmovalci.

Zmagovalec tekme je bil Švicar Nevnik Galmarini, med ženskami je na prvi stopnički ponovno stala lanska zmagovalka Čehinja Ester Ledecka.

Slovenski deskarji so se prav tako odlično odrezali – Žan Košir je namreč vrnitev na desko izvedel vrhunsko in zasedel odlično 3. mesto ter tako zastopal slovenske barve na zmagovalnem odru.

Vzdušje na Rogli je bilo izjemno, zbralo se je več kot 3000 obiskovalcev, nekateri na smučeh, drugi v čevljih, ki so vztrajno in predvsem glasno spodbujali slovenske barve deskanja v čudovitem sončnem dnevu.

Ne le napeta tekma, obiskovalce je čakal tudi pester spremljevalni program na več prizoriščih. Letos so bili z njimi Špela Grošelj, bobnarska skupina Pihalnega orkestra Pivovarne Laško in DJ-ji, na smučišču Mašinžaga pa je bil program prilagojen otrokom – zabavali so jih animatorji FUN4U z mini olimpijado in pravcatim pancer plesom. Po športnih vrhuncih je zabava zavila na dva konca: v baru Uniorčekje obiskovalce zabaval DJ, na vrhu Planje pa je prišel težko pričakovani ansambel Gadi. Open Party. Marsikoga pa je zelo razveselilo tudi dejstvo, da je dogodek že leta brezplačen.

Unior je vpet v svoje okolje in povezan s podporo različnih dejavnosti na področju kulture, humanitarnosti in športa. Unior se zaveda, da se vlaganje v prostor v katerem živimo in ustvarjamo, bogato povrne. Še posebej negujemo skrb za varovanje okolja, zdrav način življenja in izobraževanje.

Žan Košir na stopničkah (skrajno desno)

Več o FIS Svetovnem pokalu v deskanju na snegu na Rogli lahko preberete tukaj:

http://www.fis-ski.com/snowboard/alpine-snowboard/news-multimedia/news/article=ledecka-and-galmarini-triumph-rogla-pgs.html