Smučarska sezona na Rogli se začenja v soboto, 03. 12. 2016.

Objavljeno: Novice, Za medije

Zima se ponovno skriva ... Poiščite jo v soboto, 03. 12. 2016, na prvi smučarski dan v sezoni 2016/17, ko se bodo na Rogli ponovno zagnale žičniške naprave.

Za prve smuke željne obiskovalce bosta, med 9. in 16. uro, obratovali vlečnica Uniorček 1 in štirisedežnica Planja.

Kot je že običajno za začetek sezone bo prilagojena cena smučarske vozovnice, a samo za odrasle (enotna smučarska vozovnica = 10,00 €).

Otroci do 15. leta bodo to soboto in nedeljo (03. - 04. 12. 2016) namreč smučali brezplačno, medtem ko bodo od ponedeljka, 04. 12. 2016, za enotno smučarsko vozovnico za otroke odšteli le 5,00 €.

Prvi vikend v novi sezoni bo dodobra izkoristil tudi navihani vražiček Zlodej, ki med 11. in 14. uro na smučišču Uniorček pripravlja prav posebno zabavo.

Seveda se bo Zlodej na snegu pridružil otrokom vsak petek, soboto in nedeljo skozi vso sezono. Na smučišču Uniorček bo med 12. in 14. uro, skupaj za animatorji, pripravljal številne zabavne pustolovščine. Med njimi obisk gozdnih prijateljev v lesenih hiškah ob smučišču, zabavne snežne igre in še marsikaj.

V prihajajoči sezoni bomo nadgradili ponudbo januarja letos odprtega Otroškega snežnega parka s prav posebno pohorsko vasico. V sodelovanju z Rančem Kaja & Grom pa se bodo otroci in odrasli družili s konji, spoznavali delo z njimi, jih jahali ter se preizkusili celo v skiringu.

Z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle in vedno večjim pomenom, ki ga pridobiva kulinarika znotraj naše ponudbe in širše, smo prenovili in profilirali gostinsko kulinarično ponudbo v restavracijah na smučišču. Pri njeni prenovi smo se oprli na trende v zdravem načinu prehranjevanja, pohorsko tradicijo ter ponudbo lokalno pridelanih živil in izdelkov. Ne nazadnje smo pri prenovi prisluhnili tudi željam in potrebam naših gostov in obiskovalcev. Tudi v prihodnje bo posebno mesto, znotraj kulinarične ponudbe, pripadalo edinemu pravemu Pohorskemu loncu.

Med novostmi v kulinarični ponudbi zagotovo pripada vrhunskim specialitetam z žara, pripravljenim v tako imenovanem »Flyling smokerju«, posebna pozornost. Lociran ob Smučarskem baru Uniorček bo s sočnimi svinjskimi rebrcami in rahlo dimljenimi piščančjimi perutničkami navduševal še tako lačne smučarje in zahtevne jedce.

Najbolj nore smučarske zabave »Apres ski« se bodo, od četrtka do sobote, odvijale pri Smučarskem baru Uniorček. Smučarje in obiskovalce čakajo »pancer« plesi z dj-ji in animatorkami, »vesele urice« s hostesami in barmani, posebna kulinarična ponudba za vesele družbe in še marsikaj.

Po smučanju velja vabilo na sprostitev in razvajanje v termalne bazene in Savna vas Term Zreče. Ob predložitvi dnevne, večdnevne in sezonske smučarske vozovnice je vstop v termalne bazene in Savna vas Term Zreče kar 30% ugodnejši.

Glede na vremenske in temperaturne pogoje se bodo ostale smučarske proge odpirale postopno. O vseh spremembah bomo ažurno obveščali preko spletne strani www.rogla.eu in družbenih omrežij.

Tekaške proge na Rogli trenutno še niso urejene.

Vabljeni. Prvi smučarski dnevi v novi sezoni so vedno posebni in najtežje pričakovani.