Skoraj 600 četrtošolcev in petošolcev iz okoliških osnovnih šol brezplačno smuča na Rogli

Objavljeno: Novice, Za medije

Skoraj 600 četrto- in petošolcev iz enajstih osnovnih šol se v času od 09. do 12. 02. 2016 brezplačno smučalo na Rogli v okviru vseslovenske akcije »Šolar na smuči«.

Projekt »Šolar na smuči«, katerega osnovni namen je popularizirati zimske športe pri otrocih, bo več kot 2400 osnovnošolcem po vsej Sloveniji zagotovil brezplačni dan na enem izmed štirih večjih smučišč v Sloveniji.

Med njimi je tudi Rogla, kjer se po belih strminah podajajo učenci iz Zreč, Slovenskih Konjic, Slovenske Bistrice, Radeč, Blance, Lesičnega, Črešnjevca, Izlak, Ljubljane, Ljubljane – Šentvid.

Hkrati z brezplačno smučarsko vozovnico za smučišče Rogla so mladim smučarjem na voljo tudi učitelji smučanja iz smučarske šole Alpska šola, ki bodo s posebnim programom učenja smučanja začetnikom olajšali prvi stik z alpskim smučanjem.

ZIMA SE SKRIVA NA ROGLI

Čeprav se zdi, da je v dolini že skoraj pomlad, se zima definitivno »skriva« na Rogli.

Od začetka sezone - 28. 11. 2015 - do 31. 01. 2016 smo na Rogli našteli 65 smučarskih dni. V tem času smo gostili 76.351 smučarjev, kar je 14% več kot v istem obdobju preteklo sezono. V letošnjem januarju pa nas je obiskalo 52.775 smučarjev oz. dober odstotek več kot v lanskem.

V letošnjem januarju in prvih dneh februarja smo zasedenost na Rogli in v Termah Zreče močno približali 90%.

Pri pripravi programov, ponudbe in animacijskih aktivnosti smo še posebej usmerjeni k prilagajanju naši osnovni ciljni skupini – družini.

Obeti pred zimskimi počitnicami so dobri.

V preteklih dneh je na Rogli zapadlo dobrih 15 cm naravnega snega. Vremenske razmere pa so in bodo tudi v prihodnjih dneh dokaj ugodne za izdelovanje tehničnega snega.

Tako je na Rogli trenutno do 60 cm naravnega in tehničnega snega na progah.

Ob tem, da obratujejo vse žičniške naprave, so ljubiteljem zimskih športov na voljo tudi nočna smuka ter zabava v Fun parku Rogla in zimsko letnem sankališču Zlodejevo.

Organizirana je nočna smuka (od četrtka do nedelje na Jasi in Košuti). Kot v preteklih letih bo nočna smuka v času slovenskih zimskih počitnic (11. 02. – 28. 02. 3016) na voljo vsak dan.

Žal je snežnih padavin za ureditev tekaških prog zaenkrat še premalo.

S posebno ponudbo »S smučin v termalne bazene« pa se smučarji, ob predložitvi dnevne (tekoči dan), večdnevne in sezonske smučarske vozovnice za Roglo, sproščajo, razvajajo in zabavajo v termalnih bazenih in Savna vasi v Termah Zreče kar 30% ugodneje.