Unior bronasti partner svetovnega pokala FIS v deskanju na snegu na Rogli

Objavljeno: Novice, Za medije

23. januarja smo na Rogli spet praznovali deskarski praznik – že četrtič zapored je namreč program Turizem izvedel odmevno tekmovanje FIS – svetovni pokal v deskanju na Rogli, kjer smo gostili najboljše deskarje na svetu, vključno z našimi vrhunskimi tekmovalci.

Podjetje Unior d.d. je sodelovalo kot bronasti sponzor. Zahvala za uresničitev svetovnega tekmovanja gre vsem sponzorjem in vsem zaposlenim programa Turizem ter vsem prostovoljcem, ki so prispevali k uspešni izvedbi tekmovanja.

Zmagovalec tekme je bil Rus Andrej Soboljev, med ženskami je na prvi stopnički stala Čehinja Ester Ledecka.

Slovenski deskarji so se prav tako odlično odrezali – Rok Marguč in Tim Mastnak sta bila prvič to zimo med najboljšimi, Rok s 6. in Tim z 8. mestom. Lanski svetovni prvak, naš Žan Košir, zaradi okrevanja po poškodbi hrbta ni nastopil.
Vzdušje na Rogli je bilo izjemno, zbralo se je več kot 3000 obiskovalcev, nekateri na smučeh, drugi v čevljih, ki so vztrajno in predvsem glasno spodbujali slovenske deskarske barve, in to v vseh vremenskih razmerah – zvrstilo se je namreč oblačno, snežno in na koncu celo čudovito sončno vreme.

Na velikih tribunah pod Jaso se je pelo in plesalo, ko je nastopal domači ansambel Donačka, prava posebnost pa je bila bobnarska skupina pihalnega orkestra Pivovarne Laško. Nastopile so še energične plesalke znane plesne skupine Jay Dance Studio, po razglasitvi rezultatov in podelitvi velikih nagrad in pokalov zmagovalcem pa se je vrnil ansambel Donačka in nadaljeval z afterpartyjem pri Piceriji Planja.