Kolesarska zveza Slovenije je nagradila izjemne uspehe gorsko-kolesarske ekipe Unior Tools Team za leto 2015

Objavljeno: Novice, Za medije

Kolesarja leta Tanja Žakelj in Simon Špilak

Najprestižnejša naslova kolesarke in kolesarja leta sta osvojila gorska kolesarka »naša« Tanja Žakelj, članica gorsko-kolesarske ekipe Unior Tools Team in cestni kolesar Simon Špilak (Katjuša). Tanja je naslov osvojila šestič, nazadnje lani. Letos je ponovno osvojila naslov državne prvakinje, v svetovnem pokalu se je dvakrat uvrstila med najhitrejših deset, na evropskem prvenstvu pa je bila četrta.

Posebno priznanje za gravitacijskega mladeniča

20-letni Jure Žabjek (Unior Tools Team) je priznanje za posebne dosežke prejel za naslov evropskega prvaka v spustu. Doma je postal tudi državni prvak.

Gorsko kolesarska ekipa leta je postala »naša« ekipa Unior Tools Team

Urban Ferenčak, član ekipe Unior Tools Team je novi selektor slovenskih gorskih kolesarjev

Triindvajsetletnik iz Šentjurja je v letošnjem letu potegnil črto pod tekmovalno kariero in se posvetil drugačnim vlogam. Pridružil se je Unior Tools Teamu, kjer je tehnični trener in "desna roka" Tanje Žakelj. Na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu 2012 je bil del reprezentance, Žakljevi in Blaži Klemenčič je že takrat pomagal kot tehnični trener pri spoznavanju proge in iskanju najboljših linij za dirko. V letu 2015 pa je že bil del strokovnega dela slovenske reprezentance na EP in SP, oktobra je bil z Žakljevo na progi OI v Riu de Janeiru. Ferenčak se je dogovoril za delo selektorja do konca olimpijske sezone 2016, z možnostjo podaljšanja za naslednje olimpijsko obdobje.