Prodajni rekord Uniorjevega programa "Odkovki"

Objavljeno: Novice, Za medije

Delniška družba Unior, je na programu Odkovki meseca septembra dosegla osem milijonov evrov prodaje, kar predstavlja dosedanji absolutni rekord tega dela Uniorja. Pri tem je še posebej pomembno, da je ta rezultat hkrati nastal na vseh treh segmentih poslovanja programa, to je: toplo kovanje jekla, obdelava odkovkov in izdelava sintranih delov.

Unior se s programom Odkovki uspešno uveljavlja na trgu avtomobilske industrije in njenih sistemskih dobaviteljev. Ta panoga predstavlja kar 95 % tržišča programa. Prodajni delež odkovkov predstavlja dobro polovico celotne prodaje delniške družbe Unior in po obsegu krepko presega ostale programe v družbi.

Uniorjeva kovačnica se v svojem segmentu proizvodov prišteva med najpomembnejše v Evropi. Z letno proizvodnjo nad 25 milijonov kosov odkovkov za podvozja in krmilne mehanizme osebnih vozil in dobrih 16 milijonov motornih ojnic zavzema tudi v svetovnem merilu vse pomembnejšo vlogo.

Delniška družba Unior se s programom odkovkov ponaša tudi pri uspešnem pridobivanju novih – dolgoročnih projektov, tako pri obstoječih kot pri novih kupcih. Pri teh zadnjih, gre za dolgoročne pogodbe in znane - eminentne proizvajalce kot so: VOLVO, JAGUAR, LANDROVER, FERRARI in DUCATI.

V smislu osvajanja teh kupcev so bile izvedene tudi večje investicije v strojno opremo, kamor šteje predvsem naložba v novo kovaško linijo in robotizacijo segmenta proizvodnje ojnic. Unior je investiral tudi v novo skladišče za odpremo in s tem pridobil še možnost širitve finalnih operacij. Sedanji plasma Uniorja na avtomobilskem tržišču je nagrada za leta in leta kvalitetnega dela, negovanja kupcev, spoštovanja dogovorjenega, in predvsem plasmaja razvojnih potencialov ter lastnega znanja in izkušenj.

O Uniorju danes

S svojimi štirimi programi Odkovkov, Ročnega orodja, Strojne opreme in Turizma je delniška družba Unior prepoznana kot napredno mednarodno podjetje v kovinsko predelovalni in turistični dejavnosti. Program Odkovki ima z letno proizvodnjo nad 25 milijonov kosov odkovkov za dele podvozja in ohišja krmilnega mehanizma že največji tržni delež v Evropi. Program Ročno orodje je eden od petih najpomembnejših proizvajalcev ročnega orodja v Evropi; program Strojna oprema spada med pomembnejše dobavitelje namenske opreme v Evropi.

Blagovna znamka Unior je danes registrirana v 60 državah na vseh petih celinah, družba Unior pa izvaža v več kot 90 držav po svetu.

Program Odkovki

Program Odkovki s svojo podružnico na Kitajskem tudi v globalnem smislu zavzema vse pomembnejšo vlogo na trgu proizvodnjo odkovkov avtomobilsko industrijo. Z letno proizvodnjo 7 milijonov ojnic na kitajskem za pretežno bencinske motorje osebnih vozil, pa je kovačnica delniške družbe Unior že tretja po velikosti v svetovnem merilu.

Program Ročno orodje

Program Ročno orodje je eden od petih najpomembnejših proizvajalcev ročnega orodja v Evropi. Za njegovo trženje skrbi razvejana distribucijska mreža 16 podjetij, med njimi so še posebej pomembna Uniorjeva lastna podjetja v Avstriji, Franciji, Nemčiji, Rusiji, Romuniji, Italiji, Veliki Britaniji, Makedoniji, Španiji, Grčiji, Madžarskem, v Srbiji, BiH, Bolgariji, Singapurju in ZDA.

Program Strojna oprema

Program Strojna oprema spada med najpomembnejše strojegradnje v Evropi.

– Je razvojni dobavitelj namenskih strojev za obdelavo delov motorja in platform za vse ključne evropske proizvajalce avtomobilov (Daimler, VW, Audi, BMW, Škoda, Deutz, Scania, DAF …).

– Je pomemben razvojni dobavitelj namenskih strojev za obdelavo in globoko s ter južne Amerike (Mehika, Brazilija, ZDA).

– Je pomemben razvojni dobavitelj namenskih strojev za obdelavo nosilca sprednje in zadnje preme za BMW in VW.

Program Turizem

Program Turizem se z edinstveno lokacijo Rogle, Term Zreče in Krvavca uvršča v sam vrh slovenske turistične ponudbe. Rogla in Terme Zreče sta s strani Olimpijskega komiteja Slovenije za nekatere športe pridobila status olimpijskega športnega centra do leta 2017.