Odlični uspehi članov kolesarske ekipe Unior Tools Team

Objavljeno: Novice, Za medije

Jure Žabjek evropski prvak v spustu

Jure Žabjek, je septembra v Wisli na Poljskem osvojil naslov evropskega prvaka v spustu z gorskimi kolesi. Državni prvak v spustu in član ekipe Unior Tools Team je za 64 stotink sekund prehitel drugouvrščenega Poljaka Slawomirja Lukasika, tretji je bil Švicar Lutz Weber.

Jure je po dirki povedal: “Neverjeten vikend, neverjeten zaključek vikenda. Proga na Poljskem mi ustreza, saj je kratka in ima veliko skokov - teren je podoben kot na moji domači progi. V nedeljo se je proga posušila in je bila precej hitrejša kot v kvalifikacijah. V kvalifikacijah in v finalu sem naredil napako na istem mestu, a ta napaka ni vplivala na končni rezultat. Preostali del proge sem odpeljal popolno, brez napak. Nisem pričakoval, da bom ta vikend osvojil naslov evropskega prvaka, vendar naslov z veseljem sprejmem.”

Ruaridh Cunningham zmagovalec najtežje dirke v spustu – Red Bull Hard Line

Proga na tekmovanju Red Bull Hard Line v Veliki Britaniji je bila večja in bolj tehnična kot katerikoli svetovni pokal v zgodovini. Posebno tekmovanje na progi z veliki skoki in le peščico povabljenih tekmovalcev iz celega sveta. Z vso konkurenco je pometel Ruaridh Cunningham, član ekipe Unior Tools Team, ki je povedal: »Proga je bila izredno zahtevna, psihično in fizično najtežja kar sem kadarkoli vozil. Vesel sem da smo vsi dirko zaključili v enem kosu, zato je zadovoljstvo ob zmagi še toliko boljše!«.