Najboljši kolesarski mehaniki zaupajo orodju Unior

Objavljeno: Novice, Za medije

V tekmovalnem svetu šteje vsaka podrobnost, in ta podrobnost je dostikrat v senci celotnega dirkaškega spektakla in končnega zmagoslavja. Ekipni mehaniki so večino časa spregledani heroji tekmovalnega športa, ki morajo svoje delo opraviti v vsakem vremenu in na vsaki lokaciji, podnevi in ponoči. Številni izmed njih, tudi mehaniki nekaterih najbolj pomembnih akterjev na dirkah, kot je ravnokar končana Dirka po Franciji, stavijo na orodje slovenskega proizvajalca Unior!

Kolesarsko orodje Unior je ponosen partner in dobavitelj ročnega orodja nekaterim največjim cestnim in gorskokolesarskim ekipam, med katere sodijo tudi Etixx Quick-Step, Movistar Team, Trek Factory Racing XC in drugi. Podjetje Unior je seveda tudi glavni sponzor tovarniške ekipe Unior Tools Team, ki tekmuje v vseh disciplinah gorskega kolesarstva – v spustu, olimpijskem krosu, enduru ter premierno v tem letu tudi v disciplini BMX.

Podjetje Unior ima lastne proizvodne obrate po Sloveniji in Evropi ter zelo visoke standarde z vidika kvalitete in inovativnosti. To so dejstva, ki so jih hitro prepoznali svetovno priznani mehaniki, kolesarska podjetja in trgovine ter ljubiteljski mehaniki. Povezava med proizvajalcem in dirkaško sceno na najvišjem nivoju je neprecenljiva v smislu povratnih informacij in razvoja, iz tega razloga podjetje Unior podpira že prej omenjeno lastno gorskokolesarsko ekipo s Tanjo Žakelj na čelu, dvakratno evropsko prvakinjo ter zmagovalko svetovnega pokala v letu 2013.

Ročno orodje Unior je partner naslednjih kolesarskih ekip: Cestno kolesarstvo: Etixx Quick-Step, Movistar Team, FDJ, Team Raleigh GAC in KK Adria Mobil.

Gorsko kolesarstvo: Polygon UR Team, Trek Factory Racing XC, Life Cycle, Kross Racing Team, Team Bulls, Ghost RRP, FMD Racing, Colnago Pro Cycling in Unior Tools Team.

Program kolesarskega orodja Unior zajema več kot 250 specifičnih izdelkov kolesarskega orodja, ki so na voljo v več kot 60 državah po svetu ter se odlično dopolnjujejo z ostalim programom ročnega orodja z več kot 5500 izdelki. Podjetje Unior je prav tako partner mnogim delavnicam in izobraževalnim programom za kolesarske mehanike. Z zavedanjem kako pomembna je neposredna podpora vseh kolesarjev, je podjetje Unior tudi dobavitelj orodja podjetju SRAM (eden največjih proizvajalec komponent, vzmetenja in drugih kolesarskih komponent) ter podjetju Schwalbe (eden največjih proizvajalec kolesarskih plaščev na svetu) in njihovim tekmovalnim programov po Evropi.

Mark Cavendish in Tom Boonen sta si v nečem enaka vsem ostalim kolesarjem – brez brezhibnega kolesa ne moreta zmagati in zato je vloga njunih mehanikov – pred, med in po dirki – izredno pomembna. Njuni mehaniki so, podobno kot tisoči drugih, izbrali kolesarsko orodje Unior.