Unior prejemnik srebrnega in bronastega priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji v letu 2014/2015

Objavljeno: Novice, Za medije

Podjetje Unior d. d. se je pridružilo projektu Podelitve priznanj in diplom inovacijam v regiji, ki ga že 15. leto zapored izvaja Regionalna gospodarska zbornica Celje. V sklopu projekta je podjetje Unior prijavilo dve inovaciji. Obe sta bili nagrajeni, in sicer inovacija »Matica s hitrim pomikom« s srebrnim priznanjem in inovacija »Orodje za servisiranje kitar« z bronastim priznanjem. Priznanja so bila podeljena v četrtek, 28. 5. 2015, v Celju.

Priznanja za najboljše inovacije na regionalni ravni predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom regijskih podjetij in so del vseslovenske promocije inovacij, v kateri danes sodelujejo vse regionalne gospodarske zbornice in območne zbornice Gospodarske zbornice Slovenije.

Avtorji inovacij: Milan Rebernak, Matej Boldin in Maks Vivod (iz leve proti desni)

Iskrene čestitke našim inovatorjem!

Srebrno priznanje
Inovacija: Matica s hitrim pomikom
Inovatorja: Maks Vivod, Milan Rebernak

Predmet inovacije je matica z mehanizmom, ki omogoča hiter pomik vzdolž vretena. S preprostim zasukom mehanizma na matici se sprosti ujem med matico in vretenom, tako da matico nemoteno pomaknemo vzdolž vretena do želenega mesta. S povratnim zasukom mehanizma nato navoj vretena in matice vrnemo v ujem. S tem prihranimo čas (predvsem pri serviserjih koles), ki ga porabimo za vijačenje matice po celotni dolžini vretena. Mehanizem na matici je enovit, sestavljen iz elementov, ki so optimizirani v programu »solid works«, izdelani na CNC strojih, kar daje sklopu natančnost delovanja, visoko trdnost in vzdržljivost, predvsem pa omogoča hitro delo serviserja. Matica s hitrim pomikom je v prvi vrsti namenjena orodju za montažo ležajev na kolesih, sam princip pa je mogoče uporabiti tudi pri drugih sklopih ročnih in drugih orodij.

Bronasto priznanje
Inovacija: Orodje za servisiranje kitar
Inovatorji: Milan Rebernak, Maks Vivod, Matej Boldin

Predmet inovacije je linija orodja za servisiranje kitar. Razvitih je preko 20 različnih ročnih orodij, ki se uporabljajo za servisiranje kitar. Ročnega orodja na tako profesionalnem in dovršenem nivoju na trgu pravzaprav ni, zato sodi celotna linija ročnega orodja za servisiranje kitar med izvirne in prebojne inovacije. Vsako orodje zase predstavlja enovito rešitev, ki serviserju ponuja odlično in enkratno rešitev za premagovanje vsakodnevnih problemov pri servisiranju kitar.