Na tekmovanjih v okviru letošnjega 61. Gostinsko turističnega zbora se je odlično odrezala tudi ekipa Unior Turizma, ki so jo sestavljali vodja ekipe Kristjan Klančnik, kuharja Aleš Bornšek in Damijan Strmšek, natakarja Damjan Idvorjan in Metod Borovnik ter rezervna člana slaščičarka Alberta Borovnik in kuhar Domen Hren.
Združena ekipa Rogle in Term Zreče je, pod mentorstvom Gorazda Haliča, v skupnem seštevku prejela srebrno medaljo v pripravi in postrežbi slavnostnega menija.
Ekipa Unior Turizma si je srebrno medaljo »prikuhala« z menijem:
Aperitiv: penina Bjana, suho, klasična metoda, Goriška Brda, V. Sirk
Domač raviol, polnjen z dimljeno postrvjo, jurčki in mlado blitvo na omaki gomoljne zelene s poširanim prepeličjim jajcem in tempuro vrtnice.
Stara brajda bela, 2011, suho, Vina Ščurek, Goriška Brda
***
File piranskega brancina v treh tehnikah (tatar, pečen file in polnjen holip v wonton testu) s pirejem graha in limone, pena rdeče pese in popečene slanine
ZARIA, 2011, suho, Vina Batić, Vipava
***
Popečeni pehtranovi štruklji na oljčnem olju s solnim cvetom, čokoladni crumble s peno bele čokolade,
flambirane fige z grapo na karameli z omako črnega ribeza.
Verduc, 2012, sladko, Klet Goriška Brda, Goriška Brda
Digestiv:
Domača slivovka, zorjena v hrastovih sodih (Okusi Rogle) s suho slivo v domači topljeni čokoladi z bučnim oljem.
Reynac Pineau des Charentes Extra Vieux z domačo pralino, polnjeno z galantom jurke.