Za sodelavce organizirali Uniorjevo hišo zdravja

Objavljeno: Novice, Za medije

Pretekli teden so v delniški družbi Unior s tedenskim dogodkom Uniorjeve hiše zdravja poskrbeli za vrsto dejavnosti, s katerimi so ozaveščali o zdravju kot vrednoti – a ne samo posameznika, sodelavca, ampak tudi družbe kot celote. Zato so v Uniorju izvedli Uniorjevo hišo zdravja v evropskem tednu mobilnosti. Z bogatim spletom dogodkov, povezanih s ključnimi zdravstvenimi izzivi v podjetju, so izvedli dejavnosti na področju gibanja, zdrave prehrane, ergonomije in zdravja nasploh.

Ves teden so poudarjali teden mobilnosti, izvajale so se minute za krepitev zdravja, na voljo je bilo svetovanje o ergonomiji, organiziran je bil posvet s pooblaščeno zdravnico dr. Aleksandro Kosevski Kolar, dr. med., spec., promoviran je bil dan brez cigarete, program Turizem pa je prispeval raznovrstne dejavnosti in bogato ponudbo.

Zdrav življenjski slog je osnovni temelj kakovosti tako življenja zaposlenih v podjetju kot tudi kakovosti življenja doma. S ciljno usmerjenimi dejavnostmi skuša družba zagotoviti večjo varnost na delovnem mestu in zmanjšati tveganje poškodb pri delu. V Uniorju želijo z ozaveščanjem zdravja in zdravega načina življenja pripomoči tudi k dobremu počutju in zadovoljstvu na delovnem mestu.