Otvoritev podjetja Unior Savjetovanje in trgovina BH d.o.o. Sarajevo v Bosni in Hercegovini

Objavljeno: Novice, Za delničarje, Za medije

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze d.d., Ljubljana in veljavne zakonodaje družba UNIOR d.d., Kovaška cesta 10, 3214 Zreče, (v nadaljevanju: UNIOR d.d.), objavlja naslednje sporočilo:

17. oktobra 2011 je v Sarajevu potekala otvoritev hčerinskega podjetja Unior d.d. in sicer Unior Savjetovanje i trgovina BH d.o.o. (skrajšano UNIOR BH d.o.o.), ki je v 80% lasti družbe UNIOR d.d. Otvoritveni trak sta prerezala predsednik Uprave UNIOR d.d. Gorazd Korošec in direktorica podjetja UNIOR BH d.o.o. Andreja Vidic.

Podjetje Unior Savjetovanje i trgovina BH d.o.o. bo namenjeno svetovanju, proizvodnji, kandidiranju na javnih razpisih, vodenju projektov in sodelovanju na skupnih projektih v energetiki, rudarstvu in industriji. Pri tem bodo sodelovali partnerji iz Bosne in Hercegovine, ki delajo na razvoju elektro-energetskega sektorja v Bosni in Hercegovini, pri čemer bodo pomagale izkušnje delniške družbe UNIOR. Podporo pri poslovnih projektih z Bosno in Hercegovino je izrazil tudi predsedujoči predsednik Bosne in Hercegovine gospod Željko Komšić.

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na voljo na uradni spletni strani družbe UNIOR d.d., www.unior.si najmanj 5 let od datuma objave.