Druženje zaposlenih na Rogli

Objavljeno: Novice, Za medije

V nedeljo, 3. julija 2011, se je na Rogli odvijal tradicionalni Kovaški piknik. Zaposleni podjetja UNIOR d.d. so skupaj s svojimi družinami uživali v brezskrbnem druženju ob dobri hrani in pijači, ki so jo pripravili v hotelu Planja na Rogli, ter zvokih žive glasbe ansambla Original Pohorci. Letos je Kovaški piknik popestril tudi Zdravko s svojo tržnico, posebno noto pa so dodali tudi štirje kovači, ki so prikazali star način kovanja. Lepo vreme in svež gorski zrak pa sta privabila tudi številne druge obiskovalce, željne zabavnega druženja.

Tudi letos je bilo na Kovaškem pikniku v prvi vrsti poskrbljeno za športno udejstvovanje zaposlenih in tako so že od 9. ure zjutraj svoj talent lahko pokazali rekreativni nogometaši, košarkarji in tenisači. Pod okriljem Športnega društva UNIOR so se namreč lahko udeležili turnirja v nogometu, turnirja trojk v košarki ali turnirja v tenisu. Športno društvo Unior se je letos resnično izkazalo z organizacijo teh iger.

Ob 13. uri pa se je v športni dvorani pričelo odbojkarsko tekmovanje med svetom delavcev in vodstvom UNIORJA, kjer so slednji povedli z rezultatom 2 : 1. Preostali, ki se niso odločili sodelovati v športnih igrah, so z glasnim navijanjem spodbujali svoje sodelavce. Ob 12. uri se je letošnji Kovaški piknik tudi uradno začel ob zvokih ansambla Original Pohorci, ki so za dobro glasbo skrbeli vse do poznega popoldneva. Za posebno glasbeno presenečenje je tokrat poskrbela Rebeka Dremelj in s svojim nastopom še dodatno razgrela zbrano množico.

Da pa bi zabavo združili s koristnim, je organizator Delniška družba UNIOR tokrat pripravil tudi Zdravkovo tržnico, kjer so promovirali svoje izdelke Dvorec Trebnik, FIDI Med, Čebelarstvo Žvikart in Mlekarna Krepko, ki so vsem zaposlenim Uniorja poleg degustacije ponudili posebne popuste ob nakupu njihovih izdelkov. Svojo stojnico je imel tudi UNIOR Turizem, ki je predstavljal svoje storitve, predvsem pa storitve za zdravje.

Zdravko je namreč nova maskota v Uniorju, promotor zdravja in varnega delovnega okolja. Zdravka je Unior povabil medse v okviru Projekta obvladovanja bolniškega staleža v UNIORJU d.d., katerega namen je z mnogimi aktivnostmi, ki jih tudi na tokratnem pikniku ni manjkalo, dobro obvladati zdravstveni absentizem na ravni celotnega podjetja. In ko so si odrasli ogledovali in poizkušali na tržnici predstavljene izdelke, se je Zdravko igral z njihovimi otroki ter jih povabil na posebno igro z baloni, pri kateri so se otroci poleg zabave še razgibali. Kasneje pa jih je še pohorski škrat Zlodej popeljal na iskanje skritega zaklada.

In ker so v UNIORJU ponosni na svojo kovaško tradicijo, ki traja že vse od leta 1919, so štirje kovači treh različnih generacij, že upokojeni gospod Jože Hrovat ter v kovačnici zaposleni Anton Hrovat in Robi Švab skupaj s svojim sinom, vsem navzočim pokazali kovanje podkve na star način in s tem pikniku dodali še izobraževalno noto. Ob tem nas še posebej veseli, da se kovaška dejavnost prenaša iz roda v rod in kljub novejšim časom ne zamre. Prav tako pa je zaposlenim v Uniorju v veliko veselje, da jim je druženje na Kovaškem pikniku omogočeno iz leta v leto.