Utrinki s tiskovne konference

Objavljeno: Novice, Za medije

Na tiskovni konferenci dne 26. 5. 2010, ki jo je Unior organiziral skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, je vrhunska slovenska tekmovalka v smučarskih tekih Petra Majdič naznanila, da nadaljuje športno kariero. Predsednik uprave Uniorja Gorazd Korošec je ob tej priložnosti razglasil, da se tekaški center na Rogli odslej imenuje Tekaški center Petre Majdič. Predsednik uprave je govoril tudi o zadovoljivih poslovnih rezultatih Uniorja in načrtih za naprej. Izvršilni direktor Uniorjevega programa Turizem Damjan Pintar pa je govoril o rezultatih in načrtih na omenjenem programu.

V prvih štirih mesecih leta 2010 je Unior ustvaril 40,1 milijonov evrov prihodkov. V celem letu 2010 družba načrtuje 119.632.816 evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 7,4 odstotka več kot leta 2009.

Z letošnjo uspešno zaključeno zimsko sezono na Rogli (le-ta se je končala 11. aprila) je Unior zagotovil kar 111 dni smučarskih užitkov, v tem času pa jih je obiskalo kar 185.000 smučarjev. Največji projekt je bil vsekakor svetovni pokal v teku na smučeh, ki se je konec lanskega decembra odvijal prav na Rogli, s čimer se je slednja vpisala na svetovni zemljevid. V marcu je tukaj potekalo tudi finale Evropskega kontinentalnega pokala v teku na smučeh.
Zimsko sezono so obogatili še dogodki v t. i. Fun parku ( Rogla TTR Show Down, Volcom PBRJ, Freestyle Week in Red Bull double air).

V poletnih mesecih so v Uniorju za svoje goste in obiskovalce pripravili tudi številne družinske programe, v okviru katerih vsak član družine najde nekaj zase, se sprosti, naužije svežega zraka in ob tem neizmerno zabava. Za športne navdušence vseh vrst in generacij bodo pisani na kožo dogodki v sklopu Uniturjevega športnega poletja, ki združujejo šport, tekmovalni duh, zdrav način življenja in zabavo.

Najpomembnejša investicija v Uniorjevem programu Turizem se v letošnjem letu načrtuje v Termah Zreče, kjer se predvideva dograditev Hotela Dobrava. Gradnja se bo pričela prihodnji mesec, medtem ko se njen zaključek predvideva v maju 2011.
Na Rogli se nadaljuje projekt izgradnje tekaškega poligona s športnim hotelom. V preteklem letu so bila dokončana zemeljska dela za startno-ciljni prostor poligona, ki bo pozimi služil teku na smučeh, v poletnih mesecih pa bo urejen v nogometno igrišče z naravno travo. Gradnja športnega hotela se bo pričela v juliju 2010. Vrednost projekta v javno-zasebnem partnerstvu z Občino Zreče se ocenjuje na 8 milijonov evrov, od tega pa so bili trije milijoni pridobljeni iz sredstev Evropske unije.