Unior je obiskal predsednik države dr. Danilo Türk

Objavljeno: Novice, Za medije

Predsednik republike dr. Danilo Türk je 21. 4. 2010 obiskal delniško družbo Unior. Predsednik uprave delniške družbe Unior, Gorazd Korošec, mu je v imenu celotnega vodstva predstavil poslovanje podjetja, poslovne načrte in ukrepe s katerimi je Unior blažil nastalo gospodarsko situacijo in omogočilo učinkovito odzivanje na pogoje poslovanja v preteklem obdobju. Obisk predsednika RS je pomenil veliko čast in ponos delniški družbi Unior. Predsednik uprave, Gorazd Korošec je na obisku predsedniku RS podaril kovano umetnino s podobo kovača kot simbol podjetja Unior, saj je Unior zrasel iz zreškega kovaštva.

Na obisku so govorili predvsem o posledicah gospodarske in finančne krize. Predsednika RS so zanimale tudi izkušnje s plačili kupcev v nastali gospodarski situaciji. Predsednik uprave delniške družbe Unior je povedal, da s plačilno disciplino ni bilo večjih problemov, saj so naši kupci v avtomobilski industriji redno poravnavali svoje obveznosti in so le ti še z dodatnimi olajševalnimi predlogi pripomogli k premagovanju nastale gospodarske situacije. Unior je tako še okrepil poslovno sodelovanje z njimi. Predsednik RS je pokazal zanimanje za nadaljnji razvoj in strategijo podjetja Unior.
Predsednik RS si je ogledal kovačnico programa Odkovki, nato pa še proizvodnjo programa Strojna oprema, kjer je bil predstavljen program z visoko tehnologijo in izdelki visoke dodane vrednosti. Predsednik države dr. Danilo Türk je spregovoril o delu v podjetju tudi z nekaterimi proizvodnimi delavci v Uniorju. Celotnemu podjetju je zaželel veliko uspeha pri obvladovanju konkurence in uresničevanju poslovnih ciljev.