Unior prejel bronasto priznanje

Objavljeno: Novice, Za medije

Najboljšim inovacijam v celjski regiji za leto 2008 so bila na svečani podelitvi 10. 6. 2009 podeljena najvišja priznanja za inovacije, ki so v preteklem letu nastale v podjetjih. Regionalna gospodarska zbornica Celje se z najboljšimi inovacijami vključuje v izbor najboljših inovacij na državni ravni, ki poteka pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije. Unior je letos na razpisu kandidiral s snežnim parkom na Rogli, zgrajenim konec leta 2008, za katerega smo prejeli bronasto priznanje.

Snežni park za deskarje in smučarje prostega sloga ter razvoj kolesarskega parka (Funpark Rogla), predvsem v smislu načrtovanja kolesarskega parka v poletnih mesecih, je postavljen na polovici smučarske proge Mašinžaga, z minimalnimi posegi v okolje. Uporabljeni materiali so okolju neškodljivi. Umetni sneg se izdeluje z uporabo okoljske vode brez dodatkov kemikalij. V poletnih mesecih se načrtuje uporaba parka kot kolesarskega parka, ki prav tako nima škodljivih vplivov na okolje.
S projektom izgradnje parka za deskarje na snegu in kolesarje smo želeli pridobiti nove ciljne skupine, ki v Sloveniji niso imele ustreznih pogojev za tovrstno dejavnost. Na ta način želimo okrepiti raznovrstnost ponudbe in pritegniti tudi goste iz tujine, predvsem iz jugovzhodne in vzhodne Evrope, in povečati število obiskovalcev Rogle ter s tem omogočiti tudi rast povpraševanja po drugih storitvah v širši regiji. Projekt je zastavljen in uresničen tako, da bo možno izvajati tekmovanja najvišjih svetovnih ravni. S tem je center Rogla še pridobil na celovitosti in raznolikosti ponudbe.
V pomladnih mesecih načrtujemo organizacijo deskarskih kampov, dokler sneg ne skopni. S tem spodbujamo ukvarjanje mladih s športom, kot so akcije Veter v laseh, Turneja ulične košarke itn.

Uporaba parka bo mogoča tudi v poletnih mesecih, ko snega ni, saj je primeren tudi za netekmovalne discipline kolesarjenja po poligonih (s tujko: freeride in dirt). Z obema dodatnima dejavnostma širimo ponudbo in dodano vrednost doživljajskega centra Rogla v več segmentih: nočitve in gostinstvo, prepoznavnost centra, ki v vseh letnih časih ponuja možnost doživljajskega turizma.

Park je ustvaril sedem novih delovnih mest: 5 vzdrževalcev parka, 1 gostinski delavec, 1 vzdrževalec parka s teptalnim strojem. Ker smo prvi v Slovenijo pripeljali podjetje Schneestern, ki je načrtovalo park in dobavilo njegove elemente, smo z njimi tudi podpisali pogodbo o trgovskem zastopanju za trge Slovenije, nekdanjih jugoslovanskih republik, Bolgarije in Albanije. S tem imamo zagotovljen vpliv na avtorsko delo pri načrtovanju in postavitvah parkov na teh trgih.