Unior Turizem vabi

Objavljeno: Novice, Za medije

Vzemite si čas za zimsko avanturo na Rogli in v Termah Zreče

Smučarska sezona se je na Rogli začela v petek, 30. 11. 2007.
Zima na Rogli prinaša že znane in utečene športne užitke, pa tudi novosti, ki bodo še popestrile dogajanje na Rogli ter zadovoljile tako športne navdušence kot tudi vrhunske športnike, pri čemer bo nadgrajen sistem umetnega zasneževanja poskrbel, da bo snega na smučiščih dovolj za najmanj sto smučarskih dni.

Glede na to, da zime postajajo vse bolj »zelene«, smo začeli NADGRADNJO SISTEMA UMETNEGA ZASNEŽEVANJA, ki bo v petih letih omogočil zasnežitev celotnega smučišča v zgolj petih dneh. V teh dneh smo obstoječim petindvajsetim snežnim topovom dodali dvajsetih visokotlačnih topov za izdelavo umetnega snega PODJETJA GEMINI, s katerim smo sklenili pogodbo o zastopstvu za območje jugovzhodne Evrope. Od tehničnih pridobitev na smučišču Rogla in Krvavec je potrebno omeniti zamenjavo enega najvitalnejših delov vsakega smučišča, tj. teptalnih strojev. Pri iskanju kvalitetnega, zanesljivega in cenovno najsprejemljivejšega partnerja se je tehtnica prevesila v prid FINSKE DRUŽBE FORMATIC, s katero smo prav tako podpisana pogodba o zastopstvu za celotno jugovzhodno Evropo, vključno s Turčijo.

Največja pridobitev v turistični ponudbi Rogle bo navdušila še tako zahtevne smučarje in deskarje na snegu, ki bodo imeli možnost sprostiti viške adrenalina na FUN PARKU, 1400 metrov dolgem poligonu za deskarje in free style smučarje, ki poteka vzdolž leve strani smučišča Mašin Žaga.

Obstoječi, do zdaj zemeljsko narejen, »half pipe« je zdaj poglobljen, razširjen in podaljšan. V srednjem in delno v spodnjem delu smučarske proge je postavljenih petnajst t.i. »slopstyle elementov«, na katerih bodo »deskarji in free style smučarji izvajali njim lastne elemente. V spodnjem delu je zemeljsko zgrajenih nekaj skakalnic – »kickerjev« in povsem pred ciljem še dve »big air« skakalnici.

Fun park je največji tovrstni park v jugovzhodni Evropi. Za njegovo izgradnjo je bilo potrebno prestaviti kar 13 000 m3 zemlje.

Dobra glasba, kotiček z okrepčili in polna doza adrenalina bodo poskrbeli, da se bodo deskarji na snegu in smučarji prostega sloga vedno znova vračali.

Z začetkom smučarske sezone bo odprt tudi prenovljen del recepcije in seminarskih prostorov Hotela Planja na Rogli, s čimer bo zaključena prva faza obnove hotela Planja.

Le slabe pol ure vožnje z Rogle, v dolino privabljajo topli termalni vrelci v Termah Zreče.

Razvajanje ob kopanju v termalnih bazenih, različnih masažah in sproščujočih kopelih bo popolno ob obisku prenovljene in povečane SAVNA VASI. V kletnem prostoru smo namestili veliko energijsko savno, ki je idealna za tiste, ki savnanje šele spoznavajo. Nova je velika finska savna, ki je namenjena izvajanju programov, kot so peeling z domačimi zelišči, soljo ali s sladkorjem in cimetom, obloge z medom in vrtinčenje zraka ter zvočni terapiji.

UNIOR je blagovna znamka, ki na slovenskem trgu obstaja že dolga desetletja. Uniorjev program Turizem je pridobil na svoji celovitosti, ki se je nadgrajevala z Uniorjevimi investicijami v Krvavec, Zlati grič, Rimske Terme ter polnilnici vode v Sloveniji in na Kosovem.

Kljub temu, da so produkti oziroma posamezne blagovne znamke in produkti že uveljavljeni in dobro poznani, pa jih potrošniki le redko povezujejo z Uniorjem oziroma krovno blagovno znamko. S tem namenom smo se v programu Turizem, na osnovi analiz ter raziskav javnega mnenja, odločili za vzpostavitev krovne blagovne znamke UNITUR, ki izhaja iz imena UNIOR in TURIZEM. UNITUR-jeva krovna blagovna znamka je narejena po vzoru najuspešnejših svetovnih znamk, ki jim je značilna predvsem enostavnost, marketinška učinkovitost ter stroškovni efekt. Novo celostno grafično podobo bomo začeli uvajati z začetkom zimske sezone 2007/08, najprej na Rogli in v Termah Zreče ter v sezoni 2008/09 zaključili prvo fazo s Krvavcem.

V predprazničnih decembrskih dneh vedno znova ugotavljamo, da vse premalo časa namenjamo druženju in veselju, zato so in bodo dobrodošla druženja ob prireditvah ZREŠKEGA VESELEGA DECEMBRA.

Skozi ves mesec december se bodo na ploščadi pred Termami Zreče odvijale različne prireditve, povezane s prihajajoči prazniki ter njihovimi tradicionalnimi in etnološkimi posebnostmi.

On tej priložnosti želimo opozoriti tudi na to, da smo sklenili POGODBO O SODELOVANJU Z MATEVŽEM PETKOM, ROKOM MARGUČEM in TIMOM KEVINOM RAVNJAKOM vrhunskim deskarjem na snegu v disciplinah prostega sloga.

SKIAREATEST
Rogla se bo, kot prvi slovenski smučarski center, priključila mednarodnemu testiranju smučarskih centrov. 220 anonimnih ocenjevalcev iz socialno, geografsko in poklicno različnih področij bo ocenjevalo smučišče Rogla in ga primerjalo z ostalimi zimskošportnimi središči v Evropi.